Galerie Jabelle

Galerie Jabelle van de bekende Schiedamse kunstenaar Jacques Tange is te vinden in het oude historische Bijbelhuis, direct grenzend aan de monumentale Havenkerk aan de Lange Haven. Tange's werk is geïnspireerd op het leven zelf en zijn belangrijkste element: de liefde. Hij brengt hulde aan de vrouw en gelooft dat haar kracht de wereld kan redden.


Tijdens Art Route Schiedam / Rotterdam Kunstweek kun je genieten van een grote selectie van de nieuwste werken van Jacques Tange in verschillende formaten.

Daarnaast zijn er op zondag 4 februari performances van  singer-songwriter Wijnand "Whynot!" Schippers, om 12:00u, 13:30u en 15:00u. Schipper zingt met zijnh Ululele prachtige liedjes over liefde, vrijheid en het leven, die geïnspireerd zijn door zijn reizen. Ondanks dat hij de schaduwkanten niet schuwt, weet hij deze ook altijd weer positief te belichten. Hij weet menigeen te raken met zijn warme zachte krachtige stem.  

Website: Galerie Jabelle - Jacques Tange

Galerie Jabelle

Galerie Jabelle van de bekende Schiedamse kunstenaar Jacques Tange is onlangs verhuisd naar het oude historische Bijbelhuis, direct grenzend aan de monumentale Havenkerk aan de Lange Haven. Tange's werk is geïnspireerd op het leven zelf en zijn belangrijkste element: de liefde. Hij brengt hulde aan de vrouw en gelooft dat haar kracht de wereld kan redden.


Tijdens Kunstroute Schiedam/Rotterdam Kunstweek kun je onder meer het project No.1/No1 bekijken waarbij Tange één werk maakte met 480 portretten van afgewezen mensen, waardoor ze weer een plek in de zon kregen. Het werk wordt in maart geveild en een deel van de opbrengst wordt gedoneerd aan de ondersteuning van verwaarloosde kinderen. Daarnaast kunt u genieten van een grote selectie van de nieuwste werken van Jacques Tange in verschillende formaten. 

Ontdek meer

Art Route Schiedam

 1. OpenArtExchange - Hoogstraat 85
 2. Stedelijk Museum Schiedam - Hoogstraat 112
 3. Galerie 158 - Hoogstraat 158
 4. The DIRT - Lange Haven 106
 5. Jenevermuseum - Lange Haven 74-76
 6. Galerie Jabelle - Jacques Tange, Lange Haven 70
 7. Galerie Chimaera - Lange Haven 77
 8. Tone & Image Gallery (Art Centre Schiedam) - Lange Nieuwstraat 191
 9. Stichting KunstWerkt (Art Centre Schiedam)- Lange Nieuwstraat 191
 10. Art Galerie Voûte (Art Centre Schiedam)- Lange Nieuwstraat 191
 11. De SodaFabriek - Makkersstraat 3
 12. Ultraum / De GlasFabriek - Buitenhavenweg 142

Bekijk de route op Google Maps!